Prospere Bouwconcepten is exclusief leverancier van de ProBlock in Zuid-Nederland.

Doordat de wanden en vloeren prefab besteld en geleverd worden kan er enorm snel gebouwd worden, met minder “handjes” dan de traditionele bouw. De doorlooptijd is zelfs op dag niveau te plannen zodat iedere partij weet waar hij aan toe is.

Besparen op tijd is besparen op kosten.

Een van de grote voordelen van Problock is de snelheid waarmee gebouwd kan worden. Door de voordelige prefab constructie kan fiks bespaard worden op bouwtijd. Tijd is geld, dus door deze besparing op tijd bespaard u ook op kosten.

gemiddeld 30% besparen op traditionele bouw
Vergelijkbare kosten ten opzichte van traditionele bouw
Gemiddeld 5% duurder dan kalkzand bouw

Wat houdt deze methode nu precies in?

Deze methode kenmerkt zich door de speciaal ontwikkelde blokken waarmee de wanden van de woning worden gebouwd. De blokken zijn licht en hebben een zeer hoge isolerende werking. Het vervaardigen van de wanden gebeurd op basis van het prefabricage principe. Dit wil zeggen dat er in de fabriek elementen in zijn geheel worden klaargemaakt. De individuele blokken worden op een productielijn geautomatiseerd verlijmd tot de gewenste afmetingen. Dit betekend tevens dat de eigenschappen van de houtmantelblok zoals dampdiffusie, thermische isolatie en warmteopslag behouden blijft.

Waterleidingen, CV-leidingen, elektriciteit, riolering en andere leidingen kunnen eenvoudig in de wanden verwerkt worden. Doorgaans wordt dit gedaan nadat de wanden geplaatst zijn. Door de houtverwerking in de Problock is het voor de installateur eenvoudig in de wanden te verwerken.

Als de wanden zijn geplaatst, worden deze, indien nodig, nog voorzien van extra bewapening in de holle delen.

De industriële prefabricage op speciale geautomatiseerde systemen, garandeert een hoge nauwkeurigheid van de geprefabriceerde elementen. De werkplaats is geconditioneerd waardoor er geen hinder kan ontstaan door wisselende weersinvloeden.

De elementen die van de productielijn afkomen zijn klaar om geladen te worden voor transport naar de bouwplaats. Vooraf is er in samenwerking met de architect een bouwvolgorde afgestemd waardoor het juiste element op tijd aankomt op de bouwplaats. Deze manier van bouwen vergt echter wel een zeer nauwkeurige voorbereiding. Elke aansluiting dient tot in detail uitwerkt te worden, dit omdat de elementen naadloos op elkaar aangesloten dienen te worden.

Als de wanden zijn geplaats worden deze nog voorzien van extra bewapening in de holle delen. Vervolgens als alles op de juiste plek zit en de installatiedelen goedgekeurd zijn worden de holle wanden volgestort met beton. Op deze manier worden de wanden enorm versterkt en vormen ze één geheel.

Een van de meest prominente voordelen van prefabriceren is de enorme tijdsbesparing. Hierdoor is het bouwen van de ruwbouw van de woning binnen enkele dagen gereed. Er kan dan ook snel begonnen worden met de afbouw van de woning.