FAQ

We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Is bouwen met ProBlock duurder dan traditioneel bouwen?

Bouwen met de ProBlock is doorgaans iets goedkoper. De grootste winst zit hem in het comfort welke dagelijks ervaren wordt. Daarnaast zal de ruwbouwfase van de bouw sneller worden gerealiseerd dan bij traditionele bouw. 

 

Waarom wordt bouwen met ProBlock als duurzaam en milieuvriendelijk gezien?

De ProBlock is samengesteld door natuurlijke materialen; Houtsnippers, Cement en water. Daarnaast is het product cradle to cradle wat wil zeggen dat het gerecycled kan worden. Sterker nog, de ProBlock bestaat voor 15% uit gerecyclede materialen. 

 

Kan ik ieder huis of project bouwen met ProBlock?

Constructief zijn er bijzonder veel mogelijkheden. Met de ProBlock ben je flexibel in allerlei vormen, een groot voordeel voor de architect. Daarnaast kan het product worden ingezet bij hoogbouw t/m 7 verdiepingen. Tevens worden er bijvoorbeeld ook industriƫle hallen, ziekenhuizen, zwembaden en appartementencomplexen mee gebouwd.

 

Ik wil graag een voorbeeld of meer informatie, waar kan ik die vinden?

Meer informatie is te downloaden in de vorm van een brochure op deze website. Daarnaast kunt u altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken waarin we de mogelijkheden bespreken. Tijdens dit gesprek kunnen wij de Problcok laten zien en voelen. Wij hebben ook samples welke u mee naar huis kunt nemen.

 

Wat is de levensverwachting van ProBlock t.o.v. traditionele bouw?

Met de ProBlock wordt al meer dan 60 jaar gebouwd en heeft zich daarmee al bewezen een enorm sterk en betrouwbaar product te zijn. De woningen welke er destijds mee gebouwd zijn, verkeren nog altijd in perfecte staat.

 

Hoe is de isolatie en daarmee energiebesparing?

Hier zijn diverse mogelijkheden in te kiezen. Momenteel geeft het bouwbesluit Nederland een minimale isolatiewaarde aan van 4,5, ook wel Rc waarde genoemd. Onze standaard block heeft een isolatiewaarde van 5,27 waarbij een upgrade naar de expert variant kan oplopen tot bijna 7. Daarnaast zijn er nog diverse varianten met andere typen isolatie waardoor de waarde zelfs stijgt of de natuurlijke eigenschappen toenemen. Denk hierbij aan onze houtvezelisolatie. 

 

Zijn er extra onderhoudskosten bij het gebruik van ProBlock?

Nee, er zijn geen extra onderhoudskosten ten opzichten van traditionele bouw. U ervaart het comfort.

 

Wat zijn de bouwmogelijkheden? Zijn er beperkingen als ik bouw met ProBlock?

Uiteindelijk bepalen de constructieve berekeningen de grens, door inzet van de ProBlock zal deze grens wel verder/hoger liggen dan bij andere bouwmethoden.